Frans Wieringa treedt samen met bassist Jan Hof,  drummer Nico Boekholt en saxofonist Jenne meinema op in de Scheemder Kerk Anno 1515.

jazzconcert10032013a

 

 

Een jazzpianist na jaren terug op het Groninger jazzpodium.

In Noordbroek woonde een jazzpianist, die in 2009 terug kwam van een van zijn vele tournees in Amerika, Canada, Australië, Japan en Scandinavië. Warm bezweet stapte hij thuis meteen onder de douche. Het gevolg was dat hij bijna dood ging en maanden in het ziekenhuis lag vanwege de veteranenziekte (legionella). Nu, vier jaren later, is hij eindelijk aan de beterende hand. Hij loopt nog wat moeilijk maar speelt weer elke dag piano en is verhuisd naar Delfzijl waar hij ook zijn jeugd deels heeft doorgebracht.

Na zijn klassieke piano-opleiding aan het conservatorium in Groningen speelde hij vanaf ongeveer zijn dertigste jazz op de piano in vele ensembles, bezettingen en bands. Hij heeft tussendoor bij voorbeeld ook muziekles gegeven en schoolconcerten gedaan in Noord Nederland, maar zijn hart lag meer bij jazz-optredens en hij werd zeer gewaardeerd in de internationale jazzscène. Bijna alle grote namen in de jazz hebben met hem in èèn programma gestaan, samen platen gemaakt en/of samen gespeeld: zoals bij voorbeeld Oscar Petersen, Monty Alexander, Ben Webster, B.B. King, Herb Ellis, Ted Curson, Kenny Drew, Niels Henning, Orsted Pedersen, en o.a. met de Nederlanders Toots Tielemans, Wim Overgouw, Pim Jacobs, Louis van Dijk en vele anderen. Deze unieke pianist wil gezien zijn gezondheid niet meer op tournee en niet meer reizen. Maar zeker nog wel een keer vlammen in eigen omgeving!!!

In Noord en Oost Groningen vroegen vele mensen die wisten van zijn vele optredens in het buitenland aan deze pianist “Wanneer treed je eens bij ons in de buurt nu je niet meer aldoor op tournee bent in het buitenland? Wij willen je ook graag weer eens horen.” Het is daarom dat jazzpianist FRANS WIERINGA samen met bassist Jan Hof en drummer Nico Boekholt zondagmiddag 10 maart 2013 zal optreden in de Scheemder Kerk anno 1515.

Jazzpianist FRANS WIERINGA terug op een Groninger jazzpodium. “En mag ik de saxofonist JENNE MEINEMA ook wel meenemen?” “Natuurlijk mag dat Frans, wie wil niet deze oude rot in de noordelijke jazzscene graag ook nog eens horen?” “En ik wil op jullie Schimmel-vleugel spelen, die is geweldig.” “Maar Frans, we doen de serie van jazzconcerten “Jazz onder de Scheemder Toren” altijd in het horecabedrijf van buurman Bert de Jong en we kunnen een vleugel van 500 kilo niet zo maar verplaatsen.” “Wat is er mis met een jazzconcert in een kerk? Daar komt de jazz toch een beetje vandaan?”

Dus 10 maart 2013, deze keer niet in Onder de Toorn, maar in de Scheemder Kerk anno 1515, zaal open om 13uur30, aanvang jazzconcert 14uur30, met op het podium jazztrio Frans Wieringa, met jam, swing en zelfs wat bebop, met op de piano Frans Wieringa, op bas Jan Hof en op drums Nico Boekholt, plus als extra gast de saxofonist Jenne Meinema. Toegangskaarten zijn à 10 euro verkrijgbaar bij C1000 in Scheemda of te reserveren via www.kerkscheemda1515.nl